wat is beter een bril of lenzen?

ik ben pas 15 en wil graag lenzen.
zelf heb ik al een bril maar wil graag weten of ik al lenzen aan kan want je ogen moeten nog uitgegroeid zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat je ogen uitgegroeid moeten zijn is flauwekul. Onze dochter heeft vanaf haar 12e al lenzen en nog nooit heeft een opticiën gezegd dat haar ogen uitgegroeid moesten zijn. Als jij netjes en schoon om kunt gaan met lenzen, is dat helemaal geen probleem. Ga naar een goede opticiën en laat je ogen goed opmeten. Met alle respect voor Hans Anders, Specsavers enz. maar daar wordt je niet echt goed opgenomen en geadviseerd. Toegevoegd na 50 seconden: opgenomen moet opgemeten zijn

Zoals mijn voorgangers zeggen is het inderdaad niet nodig om je ogen uit te laten groeien voordat je lenzen neemt. Dit wordt echter wel eens bedoeld omdat veel mensen lenzen voor een half jaar nemen en dan komt het wel eens voor dat na 3 of 4 maanden je sterkte veranderd is (doordat je op 15 jarige leeftijd snel groeit kan je sterkte van je ogen ook redelijk snel veranderen). Je moet dan eigenlijk nieuwe lenzen hebben, maar je hebt dan nog voor 3 maanden lenzen (betaald) en dit is natuurlijk wel zonde om deze weg te gooien. Als je ogen uitgegroeid zijn zal het veranderen van je sterkte veel minder snel en heftig zijn en dus weet je zeker dat je met je halfjaarslenzen zonder problemen doorkomt. Ik weet niet zeker of je dit ook wilt weten, maar aangezien je vraagt wat beter is: Een bril is beter omdat: -het goedkoper is (een bril kan ongeveer 2-3 jaar mee terwijl je lenzen om het halve jaar nieuw moet halen) -sommige mensen vinden dat ze er mooier uitzien met bril. -Ook kan je een bril niet zo makkelijk kwijtraken en lenzen wel. -sommige mensen hebben last van lenzen (ze irriteren bij mij bv mijn ogen zodat ze heel droog aanvoelen en rood worden) en dan is een bril wel beter. Lenzen zijn beter omdat: -je er beter mee kan zien (met een bril heb je altijd een randje terwijl je met lenzen overal goed ziet). -ook kan je met (zachte) lenzen gewoon zwemmen en sporten zonder dat je last hebt van een bril op je neus. -Sommige mensen vinden een bril niet mooi en dus zijn lenzen dan beter. -Een bril de hele dag ophebben kan ook irriteren (bv achter je oren of op je neus) en dan zijn lenzen fijner. Er zullen vast nog wel meer argumenten zijn en iedereen kijkt hier natuurlijk iets anders tegenaan. Overleg gewoon goed met je ouders wat zij het beste vinden en ga samen eens naar een (of meerdere) opticiens om hun mening te vragen. Succes ermee;) !

Het heeft allebei zen voordelen en zijn nadelen: Lenzen: nadelen Ik denk dat hier het grootste nadeel is dat niet iedereen ze kan dragen sommige kunnen het niet door omdat ze teveel oogvocht hebben en andere kunnen het gewoon niet in hun oog doen. andere nadelen: Je moet ze altijd verschonen nieuwe lenzen of ze in een vloeistof leggen om schoon te maken. Soms kan je ze niet op hebben doordat je ogen te vochtig zijn in een bepaalde periode bv(niet bij iedereen) voordelen: Je kan beter sporten geen bril nodig moeilijke karweitjes doen zonder dat je bril kappot gaat want je hebt er geen. Het staat mooier vinden sommige mensen. Bril: Nadeel: Je bent er afhankelijk van. Moet zorgen dat je niet lastige karweitjes , sport doet omdat de kans groot is dat je bril kappot gaat. Sommige mensen vinden het niet modieus maar andere juist wel(mening verdeelt) Kan makkelijker stuk gaan Het kan bij het regen nat worden of in de warmte aandampen waardoor je minder ziet... Of er komt door de wind viezigheid op enz... Voordelen : Het kan modieus zijn (meningen verdeelt) Iedereen kan het dragen( er is niemand die geen bril kan dragen) grootse voordeel Flexibel je kan de bril afzetten als je hem niet nodig hebt bv: handig als je je bril maar nodig hebt voor te lezen. Kortom kies wat jij wil weet wel dat lenzen voor sommige mensen niet kan omdat zij te veel oogvocht hebben of omdat ze het niet kunnen. Toegevoegd na 2 minuten: mijn tips: Als je lenzen neemt zou ik ook een bril nemen als je lens kappot gaat heb je nog altijd een alternatief!!! Of als je door omstandigheden je lens niet kan dragen. Als je een bril alleen maar nodig hebt voor te lezen dan zou ik geen lenzen nemen lenzen heb je altijd in. Als je een bril neemt weet dat je niet goed kan sporten of je moet een sport bril hebben hou er rekening mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100