Is het schadelijk om elke dag lenzen in te hebben?

Ik draag al 2 jaar lang, elke dag lenzen.
Ik heb ook een bril maar die draag ik haast nooit.
Wel heb ik gemerkt dat mijn ogen wat achteruit zijn gegaan.
Wat als ik dit nog een paar jaar blijf doen, word ik dan blind?
Het zijn zachte 3-maands lenzen, sterktes : L -3.50 R -4.50

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is heel gebruikelijk om dagelijks lenzen te dragen. Dat doe ik zelf al zo'n vijfentwintig jaar. Als je ze 's nachts uit hebt kunnen ze ogen genoeg daarvan herstellen. Het achteruit gaan van je ogen is een natuurlijk verschijnsel, wat niet door het dragen van lenzen wordt beïnvloed. Als jij je gewoon houdt aan de gebruiksaanwijzing, ze goed schoon houdt, en bij klachten contact opneemt met de opticien, is het dragen van lenzen niet schadelijk.

In principe kan het geen kwaad tenzij je last hebt van je ogen. Een goede opticien zal je meestal aanraden om s'avonds je lenzen uit te doen en je bril op te zetten.

2 dingen zijn heel erg belangrijk om risico van lenzen dragen te vermijden 1) Draag ze NOOIT langer dan mag, een dag lens moet je dus niet 2 of 3 dagen gebruiken je kan hier http://www.lenzen-vergelijken.nl/contactlenzen-tijdig-vervangen.html er meer over lenzen 2) Slaap nooit met je daglenzen in omdat deze minder zuurstof door laten dan nachtlenzen en dit erg slecht is voor je ogen

Bronnen:
http://www.lenzen-vergelijken.nl/risico-le...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100