In Duitsland kennen ze het infuus therapie. Ik ben toen gelukkig van mijn oorsuizen afgekomen. Waarom geven ze dit in Nederland niet?

http://www.oorsuizen.net/ voor meer informatie. Ze zeggen dat het niet wetenschappelijk bewezen is maar dat ik die pieptoon hoor is evenmin wetenschappelijk bewezen toch? Sommige KNO artsen willen niets weten van de infuus therapie met prednisolon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen dat het domweg (nog) niet toegestaan is om dit middel hiervoor te gebruiken (in Nederland).

Deze behandeling werkt alleen tegen acute tinnitus (binnen een dag tot maximaal een week of zes na het ontstaan). Aangezien de meeste vormen van (bij iedereen wel eens voorkomende) tinnitus wel degelijk binnen die korte periode ook vanzelf weer overgaan, is het nog maar de vraag of de therapie daadwerkelijk iets doet. Tegen langdurig oorsuizen - als het pas echt een probleem begint te worden - werkt het niet. Er wordt nog wel onderzoek naar gedaan, en zodra er ondubbelzinnige positieve resultaten geboekt worden, zal er zeker ook in Nederland naar gekeken worden. Maar voorlopig is et nog een omstreden therapie waarvan de werking niet bewezen is, en die in het leeuwendeel van de gevallen wel eens totaal overbodig zal kunnen zijn. Geen enkele reden om die kosten ook nog weer eens bij de - toch al kostbare - gezondheidszorg op te gooien dus. Wel staat het iedereen vrij zich bij een Duitse kliniek voor deze behandeling aan te melden.

Bronnen:
http://www.oorsuizen.webs.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100