Mijn man heeft sinds poosje een paar x per wk last van schimmen voor zijn ogen, weet iemand waar dat vandaan kan komen?

Hij vindt het zelf niet nodig om daarvoor naar de dokter te gaan, want het gaat steeds vanzelf na 20 sec.weer over, zegt hij. Maar misschien is het te voorkomen?

Toegevoegd na 9 uur:
Heel erg bedankt voor de uitleg! Ik ben een stuk geruster en dit kan mijn man bevestigen dat hij idd niet ongerust hoef te zijn! Nogmaals heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het komt door het glasvocht in je oog. Daar kunnen troebelingen in zitten. En dit neem je waar als een soort vlekken die allerlei vormen kunnen hebben en die ook meebewegen als je een andere kant op kijkt. Oorzaken hiervan zijn te vinden in de bron die ik heb toegevoegd.

Bronnen:
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/glasvoch...

Wat FrankLe schrijft, zal zeker waar zijn. Verder ken ik het van oververmoeidheid of als ik een tijd lang te veel koffie gedronken heb (wat vaak gecombineerd gaat met oververmoeidheid).

oogmigraine? Ik heb er zelf ook regelmatig last van.. Het zicht van mijn rechteroog trekt dan langzaamaan weg.. eerst zie ik idd schimmen, soms ook kleuren, en daarna een grote zwarte vlek ( niet dat ik helemaal niets meer zie ).. dit duurt vaak een minuutje of 15-20, en daarna is het weer weg. Hier is niets tegen te doen.. Het doet verder ook geen pijn, het is alleen maar even schrikken..

Bronnen:
huisarts

Kan ook van alcohol komen

Oppassen want stel dat het een resultaat van (beginnende suikerziekte) is? Zou er toch maar eens naar laten kijken....

Het kan van alles zijn, maar de enige manier om zeker te weten of het inderdaad onschuldig is, is toch een gang naar de dokter.

Wat zijn die schimmen? Fliebertjes, lichtpuntjes, gezichtsscherpteverstoring, bekend met migraine in de familie? Ooit oogdruk laten meten? Mogelijk kan een testje bij een goede brillenzaak al uitkomst geven om dingen uit te sluiten en gerustgesteld te worden. Daarna weet je of er om vervolgstappen wordt gevraagd.

Of hij draagt lenzen en slaapt er soms mee, zodat zijn hoornvlies licht beschadigd is. Oplossing. 2 dagen geen lenzen dragen en het is weer klaar. Is het is het begin van migreine. Ik heb het beiden zelf ook. Sterkte ermee ! Ik zou eerst een migreine onderzoek laten doen. Zit er toevallig mirgreine in de familie ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100