Weet iemand waar de last van mijn ogen vandaan komt?

De laatste paar dagen ben ik steeds meer last gaan krijgen van mijn ogen. Op school kan ik het bord niet meer goed aflezen als de tekst klein is opgeschreven, wat ik normaal wel kan. Ik heb de laatste paar dagen vaak hoofdpijn en last van vermoeidheid (kan natuurlijk ook door het weer komen).
'S avonds komt hier ook nog bij dat mijn beeldscherm te fel wordt. Ik zit op een armlengte afstand van het scherm en de bovenkant van het scherm is op hoogte van mijn voorhoofd. Het maakt niet veel uit hoe zwak ik het licht van mijn beeldscherm zet; ik heb constant het gevoel alsof mijn pupillen enorm klein zijn en ze maar weinig licht kunnen verdragen.
Ik merk dat ik steeds meer moet gaan "knijpen" om sommige dingen in de verte goed te kunnen zien. Ook heb ik het gevoel dat er over mijn linkeroog een soort van laagje zit. Ik zie er gewoon goed mee, maar hij voelt anders aan dan mijn rechteroog.
Kan dit bijziendheid zijn? Of meer een kwestie van zogenoemde computerogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klinkt als bijziendheid. Ik kon net als jij de tekst op het bord niet meer lezen en ik had ook vaak hoofdpijn.Ik had ook veel last van mijn linkeroog,als ik moe werd draaide dat oog weg en ging ik loensen. Ik ben naar de oogarts gegaan en toen bleek dat ik een lui oog had en bijziend was. Ik heb nu lenzen en die heb ik ook echt nodig,want ik kon op de fiets de borden niet goed lezen,zag auto's soms te laat aankomen etc. Ook heb ik nu geen last meer bij tv kijken en als ik lang achter de PC omdat m'n ogen nu niet meer overbelast worden. Vermoeidheid wordt dan ook minder. Ik zou je echt aanraden om je ogen te laten testen bij de opticien(=gratis)

waarom vraag je dit hier? laat eens bij een opticien je ogen opmeten, eventueel gecombineerd met naar de huisarts om te kijken of het iets anders met je ogen is. Slaap je wel genoeg? van laat naar bed gaan krijg je ook hoofdpijn en zere ogen (meestal).

Hetkan vermoeidheid van de ogen zijn, of je hebt gewoon een bril nodig. Loop eens langs een opticien, om je ogen op te laten meten.Hij kan je ook vertellen of je beter eerst naar de oogarts moet of dat n bril of lenzen de oplossing is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100