Ik moet een nieuwe Varifocusbril. Ben erg geschrokken van de prijs. (ca. € 800,=) Iemand goede ervaringen met andere opticiens?

Mijn vorige kwam van Eye wish Groeneveld. Ik weet dat DA drogisten ze nu ook verkopen, maar dan moet je met een "recept" komen, en die haal je bij een opticiën, die dat natuurlijk niet meegeeft zonder je een bril te verkopen....

Alle suggesties zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij eyes and more zijn brillen met varifocusglazen standaard €150,- Www.eyesandmore.nl

Een recept haal je ook bij de oogarts. en bij de opticien koop je ook de service, als je bril niet lekker zit of er iets aan mankeert, kun je daar weer terecht. Toegevoegd na 1 minuut: kijk wat je verzekering dekt, en ga gewoon langs verschillende winkels prijs opvragen

Bij een drogist is het iets anders dat is geen opticien. maar er zijn meer opticiens Pearl, hans anders, specsavers en zo zijn er nog meer. Allemaal goede bedrijven met goede service.

Ga eens naar Hans Anders. Ik heb jarenlang dure brillen van Pearle gehad tot ik een jaar terug eens bij hans binnen stapte. Goede service en zeker niet duur. Ook declareren zij rechtstreeks bij een aantal zorgaanbieders. Was toen 20 euro kwijt voor bril met glazen van glas. (dat was alleen geen varifocus) maar even ter vergelijking diezelfde bril was bij de Pearle 475 euro.

De prijs wordt ook bepaald door het sóórt varifocusglazen. Je hebt goedkope glazen waarbij de overgang tussen het deel voor dichtbij en veraf heel scherp is en het deel voor dichtbij vrij klein - dat kan hinderlijk zijn. De duurste glazen hebben doorgaans een betere overgang en een ruimer deel voor het dichtbij kijken. Ik zou een aantal sites van opticiëns (Hans Anders, Pearl, Specsavers bijvoorbeeld) bekijken om te zien welke varianten zij bieden tegen welke prijzen, want volgens mij moet je wel een goede varifocusbril voor minder dan 800 euro kunnen kopen.

Bij opticiens zoals Pearl kun je prima voor minder geld terecht. Heb vorige week ca. 225 euro betaald, en drie jaar geleden ca. 150 euro. (Waar mijn ziektekostenverzekering overigens ook nog wat aan betaald heeft, maar zeker geen 600 euro.) Dit was beide keren voor een varifocus-bril zonder problemen en een modieus montuur. Hans Anders is ook goedkoop, maar daar heb ik wisselende ervaringen mee. In een kleine plaats ben ik er buitengewoon goed geholpen, maar in een grotere plaats buitengewoon slecht. Dus daar ga ik niet meer naar toe. Ga eens op een paar plaatsen informeren, want volgens mij hoeft het niet zo duur te zijn, tenzij je echt iets heel bijzonders moet hebben, maar dan had je dat wel vermeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100