Heeft iemand ook een litteken op netvlies en is er iets aan te doen?

Ik heb sinds kleins af aan een litteken op mijn rechter netvlies. Hierdoor is mijn rechter oog bijna blind. Het is niet dat ik er echt problemen mee heb ofzo, want ik ben het gewend, maar ik vraag me gewoon af of er oplossingen zijn en of er andere mensen zijn met dit.

Toegevoegd na 10 uur:
Tis niet erg lastig ofzo, alleen beetje kut omdat mijn linker oog ook al problemen heeft :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Hey, Ik heb dankzij een oogonsteking een aantal jaar terug een litteken op mijn hoornvlies gekregen. Nou weet ik niet of dat hetzelfde is! De enige oplossing die mij bekend is dankzij de oogartsen, is een transplantie van het hoornvlies. Tegen mij is toendertijd gezegd dat de enigste manier om er vanaf te komen maar heb ermee leren leven! Hoop dat dat ik je een beetje geholpen heb.

Helaas is er nog niks aan te doen. Wel zijn er ondezoeken gaande om een chip op het netvlies te plaatsen, en zo in ieder geval contouren te laten zien :)

Dat heb ik ook aan mijn linkeroog. Ik had de ziekte van Graves ,en elke 3 maanden waren me ogen verslechterd. Toen kwamen ze er achter dat ik een link teken heb op me netvlies. Daar is niets aan te doen werd mij medegedeeld. Ook geen laserbehandeling. Je moet er mee leven 'zeiden ze' Toegevoegd na 1 uur: een litteken hé,sorry voor de fout! Ik heb een lui oog en daar zit het op en mijn rechteroog is slecht geworden door de Graves. Ik heb bv. 3 brillen eentje voor veraf eentje voor mijn handwerken eentje voor de pc die van veraf heb ik focus glazen in zitten ,bij me handwerk bril ook,maar beiden deden niet goed voor achter de pc. Dus ook eentje voor achter me PC . Daar kan ik soms gek van worden,steeds maar weer een andere bril op moeten. Het is niet erg,nee je leeft er mee maar dat is wat jij zegt: het goede oog wordt daardoor steeds zwakker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100