Is er al vooruitgang om blinden en slechtziendien ,waarvan de oogzenuwen zijn aangetast, te genezen? neuroloog zegt dat er bij mij geen hoop meer is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zenuwen die beschadigd zijn kunnen ze (nog) niet vervangen. Er wordt inderdaad aan gewerkt, maar dat kan echt nog jaren duren. Twee van mijn kleinkinderen hebben opticus atrofie.

Aantasting van de oogzenuwen is iets wat vaak niet te genezen of te verbeteren valt. Daarbij, geloof je je neuroloog niet? Zo'n iemand is vele malen meer gespecialiseerd dan de mensen op goede vraag.

Een jaar of 8 geleden heeft een prof in de VS een systeem ontwikkelt welke aan de basis van de oogzenuw, bij de hersenstam, een verbinding maakt. Een camera voedde de zenuw hiermee een beeld. Een persoon heeft dit systeem -illegaal: Het systeem was niet toegelaten- ingebouwd gekregen, en kon hiermee weer vormed ed zien. Helaas was zijn werk controverseel, kreeg geen financiering meer, en de man is overleden. De persoon met de camera leefde een jaar of 3 geleden in ieder geval nog. Dus: Er is altijd hoop, maar het gaat wel jaaaren duren voor eea op de markt zal zijn. Een site hierover gevonden: http://www.seeingwithsound.com/etumble.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100