Kan je je ogen laten meten bij de opticien als je ze de eerste keer bij de oogarts hebt laten meten?

Hallo,

ongeveer drie jaar geleden heb ik mijn ogen laten meten bij de opticien, die mij vervolgens doorverwees naar de oogarts. De oogarts had vervolgens mijn ogen gemeten en aan de hand daarvan heb ik toen een bril uitgekozen.

Nu heb ik behoefte aan een nieuwe bril en wil ik ook mijn ogen opnieuw laten meten. Alleen heb ik gehoord dat als je je ogen hebt laten meten bij de oogarts, dat je dan in het vervolg dat ook moet laten doen bij de oogarts. Is dit zo of kan ik gewoon naar de opticien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit kan je zeker doen mits je destijds geen controleconsult van de oogarts hoefde en er mogelijk sprake is/was van een specifieke oogaandoening. Wel zou ik als dit mogelijk is het vorige bril advies opvragen en meenemen naar een erkende opticien en daar vragen naar de optometrist. Brilrecepte zijn niet steeds maatgevend overigens. Per opticien kunnen al heel andere waarden gemeten worden. Zo kan tijdstip van je meting ook wat mee bepalen ivm moeheid ogen, of wat verkouden etc. ;) Bij een erkende opticien kan je ook kosteloos glazen omruilen als ze niet bevallen. Bron: ervaring en gewerkt in de optiek

Mijn vraag is, waarom stuurde de opticien je door naar de oogarts, was er toen wat aan de hand of niet? Blijkbaar vond de oogarts het toen niet nodig een behandelplan te maken. Ik weet dat opticiens die bij de ketens werken snel verwijzen naar een oogarts als ze er niet zeker van zijn, het heeft meer met hun ervaring te maken dan aan de conditie van het oog. Kijk eerst of er wellicht een optometrist werkzaam is, die kan je goed verder helpen en deze stuurt je alleen naar een oogarts als je oog werkelijk wat mankeert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100