Hoe komt het dat mijn ogen zo snel tranen?

Als ik iets zeg waar anderen om moeten lachen tranen mijn ogen meestal al, soms ook tranen. Niet als iemand anders iets grappigs zegt ofzo. En dan vooral als het meerdere mensen zijn die lachen. Het is best vervelend. Hoe komt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gevoeligheid kan de oorzaak zijn. Deze gevoeligheid kan veroorzaakt worden doordat je om een bepaalde reden emotioneler bent dan normaal. Iemand die bv verdrietig is kan sneller geraakt worden door de reactie van anderen. "Als ik iets zeg waar anderen om moeten lachen tranen mijn ogen meestal al, soms ook tranen. Niet als iemand anders iets grappigs zegt ofzo. En dan vooral als het meerdere mensen zijn die lachen. Het is best vervelend. Hoe komt dit?" Er kan iets gebeurd zijn waardoor je natuurlijke zelfbescherming niet werkt, waardoor je dus sneller geraakt wordt door de reactie van anderen. Kan van alles zijn. Jij weet wat er in jouw leven gebeurt. Jij weet ook dat je zelf wellicht hard mee lacht om je eigen grappen, maar als je iets zegt wat niet grappig bedoeld maar wel zo ontvangen wordt, kan je zonder het te willen ineens tranen in de ogen krijgen of zelfs huilen. Dat kan.

Vlgs. mijn oogarts(ik heb er nl. ook last van) komt het omdat ik 'te droge' ogen heb. Je brein geeft dan een seintje aan je traanklieren dat er meer vocht moet worden aangemaakt. Maar je brein kan dat niet doseren, dat blijft dus doorgaan. Vandaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100