Is het raar dat als je 18 bent, je dan (ook) na gaat denken over dingen als filosofy? en dergelijk

Over dit soort dingen denk ik de laatste tijd na. En ik ben net een paar weken 18! Is dat niet ook raar? Want nou ben ik volwassen. Hoort dat er dan wel bij over dat soort dingen nadenken en opzoeken? Want ik ben immers geen puber meer ofzo.
Misschien ook omdat ik te veel nadenk over van alles, meestal ook hoe mensen over me denken en wat ze (mogelijk) van me vinden.
Als ik er bij bepaalde zaken niet bij in m`n achterhoofd houd dat ik het bijv. `met een korreltje zout moet nemen'
Dan zak ik er in weg. Hoort dat (nog) als je net 18 bent?
En als je 18 bent, bent je dan adolocent, jongvolwassen, of gewoon helemaal volwassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helemaal niet raar. jouw hoofd heeft zich gevuld met allerlei feitenkennis en je bent steeds beter in staat om al die feiten te combineren, met elkaar te verbinden. Je ontdekt samenhangen. Dat is boeiend. Straks kun je zelf met al die feiten misschien wel een mooi boek schrijven.

De een is met 18 nog een echte puber en de ander is met 18 behoorlijk volwassen. Veel nadenken is niet slecht en het is helemaal niet raar als je aan het filosoferen gaat. MAAR Gezien jouw andere vragen heb ik het gevoel dat je over de verkeerde dingen aan het nadenken bent. En dat je je bezig houdt met complottheorieën, in plaats van leuke dingen te doen. Er is niets mis met een avondje bomen over de zin van het leven. Maar als je dat tot doodgedachten brengt moet je echt iets anders gaan doen. Flink gaan sporten ofzo.

Wat mensen over je denken en wat ze van je vinden, daar moet je zeker niet over zitten piekeren. Want er zal altijd wel iemand zijn die een opmerking te maken heeft. Als jij je maar goed voelt, heeft daar niemand iets mee te maken. En het is niet omdat je nu 18 bent, dat er een knopje omgedraaid wordt hoe je moet denken. Iedereen is verschillend en jij bent nu eenmaal een denkertje. Daar is helemaal niets mis mee. Beter een denker dan een losbol. Misschien kan je een dagboek bijhouden om je gedachten in op te schrijven of zo. Maar je mag wel de "lichtere"dingen van het leven niet vergeten. Verzet je geest ook regelmatig met uitgaan, babbelen met vriendinnen en sporten.

Natuurlijk niet! Om eerlijk te zijn, ik ben 13 en ik kan me dagen bezig houden met zulke vragen ;)

Volgens mij toont het aan dat je fatsoenlijke hersens hebt. Iemand die nooit ergens over nadenkt, dat is pas raar ;).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100