Is oog laseren veilig?

Hoe veilig is oog laseren?
Mijn nicht was 1 van de eersten die dat liet doen ergens in de jaren 80 kan ik me heugen.
Zelf denk ik er vaak aan om dat ok te laten doen. Maar hoe veilig is dat eigenlijk? Zijn er gevallen bekend dat het finaal mis is gegaan? Men weet toch ook niet hoe de situatie wordt als je een leeftijd hebt van 70/80?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Het KAN compleet fout gaan. En NEE het is nog niet zeker dat het op langere termijn altijd zonder complicaties blijft. Net zoals bij welke andere medische ingreep die relatief nieuw is, is de afweging: Is de kwaal erger dan het risico?

Ik heb ook een tijdje overwogen mijn ogen te laten laseren, nadat ik enkele jubelverhalen gehoord heb. Daarna hoorde ik echter enkele minder fantastische verhalen. Eén iemand had tegenwoordig voortdurend hoofdpijn, kon niet goed tegen licht. Een ander zag allemaal zwarte vlekken voor de ogen en er was er één die nu (na het laseren) weer een bril moest dragen. Dus ja: het gaat vaak goed (en is dus veilig), maar het kan ook behoorlijk mis gaan en dan is het net vervelend als het jou betreft. Je hebt maar één paar ogen, wees er zuinig op. Mocht je echt perse van je bril of lenzen af willen, overweeg dan de mogelijkheid van nachtlenzen eens. Deze harde lenzen zet je 's avonds voor je naar bed gaat in en je haalt ze 's morgens weer uit. De hele dag zie je vervolgens gewoon scherp, doordat de lenzen 's nachts je ogen op een bepaalde manier hebben samengeknepen. Als je ze een weekje niet draagt, dan zie je weer net zo slecht als je voor die tijd zag zonder hulpmiddelen. Ik ben inmiddels al zeker 3,5 jaar enthousiast nachtlenzen gebruiker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100