Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je bij de medicatie ritalin wiet gebruiken?

Ik slik 3x per dag ritalin, nou vraag ik me af erbij mag blowen of in de avond. Er staat niks in de bijsluiter omtrent soft drugs gebruik in combinatie van of erna. Er staat alleen bij dat je alchol het beste kunt beperken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet verstandig; ritalin is een psychostimulans, wiet heeft het tegenovergestelde effect. Als je beide gebruikt kun je net zo goed niets gebruiken.

Het gebruik van Ritalin veroorzaakt vaak slapeloosheid. Daarom wordt bij gebruik van het medicijn Ritalin vaak geblowd in de avond voor het slapen gaan om het rebound effect tegen te gaan en dus te kunnen slapen. Het rebound effect is het terugkeren van de symptomen als het medicijn is uitgewerkt. De symptomen dus die het medicijn moet bestrijden. Maar slaperigheid kan ook een bijwerking zijn van Ritalin en wordt door blowen juist versterkt. Er kan een verergering optreden, zoals onrust. Juist omdat een psychiater weet dat het twee kanten op kan en dit na twee dagen gebruik nog niet te voorspellen is, kan hij daar geen mededelingen over doen. Afgezien van de medicatie, is het niet verstandig om regelmatig cannabis te roken, zeker niet als Ritalin is voorgeschreven. In het begin lijkt cannabis misschien van positieve invloed, maar veelvuldig gebruik zal na verloop van tijd een vervelende uitwerking hebben op je stemming en je energie. De stelling dat als je Ritalin gebruikt en savonds een blowtje, je net zo goed niets kan gebruiken, is niet juist. Wat de effecten kunnen zijn is bekend, maar zijn bij iedereen verschillend. Welke effecten en bij wie, daar is na twee dagen gebruik met geen zinnig woord door geen enkele psychiater iets over te voorspellen.

Toegevoegd op 22 juni 2019 21:57: tekst
Bronnen:
http://www.addonline.nl/add-en-medicatie/
https://drugsforum.nl/threads/ritalin-en-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100