Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Moet je het medicijn Oxycodon afbouwen?

Ik gebruik 2 x 10 mg geleidelijke afgifte sinds een week ivm een mogelijke nekhernia. Vandaag is de laatste dag. Krijg ik dan morgen ineens ontwenningsverschijnselen? Normaliter gebruik ik 3 x 50 mg tramadol, vanwege andere klachten en dat mocht ik deze week niet gebruiken. Als ik dat morgen weer start, merk ik dan niets van het feit dat ik geen oxy meer neem? grijpen deze in op dezelfde receptoren in het lichaam?

Toegevoegd na 57 seconden:
2 x 10 mg per dag dus! ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afbouwen doe je als er bij (plotseking) stoppen onthoudingsverschijnselen optreden. Bij deze dosering en een kortr behandelingsduur zijn er geen of nauwelijks onthoudingsverschijnselen te verwachten. Mogelijk zal de pijn deels terug koen. Als die erg is neem je paracetamol gedurende korte tijd. Indien dat onvoldoende baat geeft , ga dan terug naar je huisarts

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/IB-teksten/h22107.pdf

In dit geval zou ik dat overleggen met arts of apotheker, normaal gesproken moet je geleidelijk stoppen met Oxycodon, dus afbouwen. Maar bij tijdelijk gebruik mag je wel in 1 keer stoppen, dat zal bij jou dus het geval zijn, overleg voor de zekerheid even met je arts of apotheker.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100