Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel uur tussen ibuprofen en diclofenac?

Ik heb vanmiddag ibuprofen 400 geslikt icm met paracetamol, maar heb nog steeds veel pijn en wil graag de ibu vervangen voor diclofenac.
Hoeveel uur moet ik wachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beide zijn een NSAID, maar dat weet je waarschijnlijk al. Maak je niet druk om over te stappen. Ik zou beginnen met diclofenac, wanneer het tijd was voor de volgende ibuprofen. Vervolgens houd je het schema aan van diclofenac. Waarom moet je je niet druk maken? Je slikt ze niet tegelijk, maar er is misschien alleen sprake van een korte overlapping. Je kunt gewoon overstappen van de ene naar de ander. Er zijn zelfs mensen die meerdere NSAID pijnstillers tegelijk slikken, terwijl dit geen nut heeft. De enige bijwerking waarbij overstappen niet helpt, is maagpijn, maar bij jou is de reden pijn. Sommige mensen krijgen maagproblemen, andere helemaal niet. Houd wel je paracetamolpeil gelijk. Dus consequent slikken. Misschien dat je over een paar dagen genoeg hebt hieraan. Komt de bron dat het gewoon kan: https://www.arbeidsparticipatietool.nl/contents/voucher-tietze-en-costochondritis/node/38556

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100