Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Melatonine tablet had een negatief effect (juist nog minder slaap) Hoe lang voordat het uit mijn lichaam verdwenen is ? Helpt veel drinken?

Ik ben bang dat mijn slaap ritme nu nog meer verstoort is.. twee nachten resp. half 2 en kwart voor 12 wakker wakker (vanaf 10 uur in bed) en niet meer geslapen...had 3 pilletjes van 0.1 mg ingenomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Melatonine is een lichaamseigen stof die je nodig hebt om te kunnen slapen. Als je wat ouder wordt vermindert de aanmaak van melatonine waardoor je minder goed kunt slapen. Zolang het lichaam voldoende aanmaakt is het zinloos om extra melatonine te nemen, behalve bij jetlag, dus ook onregelmatige werktijden. Ik heb overigens begrepen dat melatonine van sommige merken inderdaad een wat onrustig gevoel kunnen veroorzaken. Dat kan weinig kwaad. Het duurt een aantal uren voordat melatonine uitgewerkt is. Je zou inderdaad eens L-tryptofaan of valeriaan kunnen proberen als je het bij lichaamseigen of milde middelen zoekt.

Melatonine is een hormoon dat na ongeveer vier uur weer is uitgewerkt. En het word door je lever afgebroken en vervolgens plas je het weer uit. Veel drinken helpt denk ik niet. Maar als het goed is moet het al lang uit je lichaam zijn verdwenen.

Ik kan begrijpen dat je van drie tabletjes niet kan slapen want dit is veel te weinig. Als je dit op doktersrecept zou krijgen dan krijg je 2 of 5mg voor geschreven. Dit houd in dat je van de Melatonine die je gewoon bij je drogist kunt kopen er minimaal 20 van moet innemen wil het enigzins helpen. Het beste kun je Time Release nemen en hiervan 20 stuks innemen,is dit niet voldoende dan kun je ze met 5 verhogen.

Ik denk dat je een verkeerd beeld van melatonine hebt. Het is geen slaapmiddel waardoor je pats in slaap valt, of je wil of niet. Het is een lichaamseigen stof die je helpt in slaap te vallen. Mijn zoon kreeg het van de kindersarts, en die legde uit dat de beste manier was om dat pilletje te nemen (dat overigens veel en veel sterker was dan jouw drie stuks), en dan in bed nog een kwartier te lezen of zo, en dan te gaan slapen. Dat werkte het beste. Als je niet zou gaan slapen, zou de melatonine ook niks doen. Je moet wel zelf gaan liggen en je ogen dichtdoen en de slaap laten komen. Als jouw ritme verstoord is, komt dat niet door deze pilletjes. En dat beetje ben je allang weer kwijt hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100