Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag men tabletten al vooraf uit de strips doen en samen in 1 potje doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tabletten zijn gemaakt om op te lossen in water. Omdat er in de open lucht ook vocht (=water) zit zijn de tabletten dus kwetsbaar in de open lucht. Daarom zijn ze doorgaans luchtdicht beschermd verpakt in hun strips. In de basis is het dus het beste om ze in hun strips te laten totdat je ze nodig hebt. Maar er kunnen goede reden zijn ze al eerder uit hun verpakking te halen. Dit heeft echter wel invloed op hun houdbaarheid. Maar soms wegen de voordelen tegen de nadelen op. Zo is het voor ouderen, die vaak meerdere medicijnen moeten snikken, veel handiger en minder risicovol om de diverse medicijnen per portie bij elkaar te hebben. Het is in die gevallen wel belanrijk dat de pillen niet vochtig kunnen worden. En dus ook niet via de lucht. De verpakking dient dus wel zoveel mogelijk luchtdicht te zijn.

Ja, de dagelijkse medicijnen mogen uit de strips bij elkaar in een medicijnendoosje/potje. Je kunt zelfs medicijnendoosjes hebben waar je voor een hele week de medicijnen per dag bewaart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100