Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er nadelen bij het gebruik van Oxazepam en Diazepam?

Ik merk bij het innemen van Diazepam 5 MG geen effect. Bij het innemen van Oxazepam 10 MG en Diazepam 5 MG, merk ik wel effect wat ook langdurig aanhoudt. In die tijd heb ik geen alcohol nodig en ben ik dus 2 dagen alcoholvrij wat de kans op verslaving aan alcohol verkleint.

Treedt er sneller een gewenning op als ik dit elke week zou doen? Dus bijvoorbeeld:

Maandag: Oxazepam + Diazepam
Dinsdag: Geen
Woensdag: Geen
Donderdag: Alcohol (10glazen)
Vrijdag: Alcohol (10 glazen)
Zaterdag: Alcohol (10 glazen)
Zondag: Alcohol (10 glazen)

Omdat ik maar 1x per week de pammetjes gebruik en ik 2 dagen alcoholvrij ben zal ik aan allebei de middelen niet verslaafd raken is mijn redenering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle 'pammetjes' hebben nadelen. Die vind je onder andere in de bijsluiter - maar houd er bij het lezen wel rekening mee dat ook de meest zeldzame effecten moeten worden beschreven. Pammetjes moet je alleen gebruiken zolang de voordelen groter zijn dan de (echt wel aanwezige) nadelen. Slotopmerking: Jouw probleem lijkt me, gezien jouw eerdere vragen en jouw reacties daar, op een heel ander vlak te liggen. De mogelijke nadelen van de 'pammetjes' zijn dan slechts bijzaak.

Ja zeker! Het grootste nadeel is het gevaar van verslaving. Na een begin met een minimale dosis voorgeschreven door je huisarts, blijkt al gauw dat je eigenlijk te weinig effect merkt. Je wilt meer, dubbel... en dat is het begin nee, KAN het begin zijn van meer, nog meer en "hooked" oftewel verslaafd. Het werkt soms zo dat je mentaal onzeker wordt. Heb je het wel bij je, wel ingenomen, wel genoeg voor het weekend, wel genoeg voor onderweg? dat bedoel ik... nu zijn we er : verslaafd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100