Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat werkt beter: 3x per dag 200mg acetylcysteïne of 1x per dag. 600mg acetylcysteïne?

Voor het ophoesten van vast zittend slijm. Waarom zou je kiezen voor de 200mg 3x per dag variant of de 1x per dag 600mg variant? Je kunt dus kiezen uit die 2 en ik ben benieuwd wat beter werkt en waarom dat dan zo is.

Weet jij het antwoord?

/2500

3 keer per dag 1 maaltijd hou je langer vol dan 1 keer per dag 3 maaltijden. Het oplossen van slijm kan een tijdje duren, bijvoorbeeld net als het losweken van een aangekoekte pan. Dan is 3 keer per dag 200mg zinnig, en is 1 keer 600 mg verspilling, met meer kans op bijwerkingen. Soms is het handig met een stootdosering de zaak op gang te brengen, en daarna met lagere dosering de gang er in te houden. Als je de keuze hebt mag je het dus zelf uitproberen.

Met 3x per dag 200mg heb je de hele dag door de werkzame stof in je lichaam zitten. Met 2x per dag 600 mg heb je 1x per dag een piek, de rest van de dag veel minder. Wat het beste werkt ligt aan de werkzame stof, en wat de arts heft voorgeschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100