Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer moet ik beginnen met het slikken van de pil als ik mijn menstruatie een keer wil overslaan?

ik ga 5 weken op vakantie en ik wil dan graag niet ongesteld worden. Ik slik op dit moment niet de pil. Ik weet dat als je de pil doorslikt je niet ongesteld wordt. Wanneer moet ik dan dus beginnen met het slikken van de pil als ik in die maand niet ongesteld wil worden en het dan doorslik? En kan ik meteen na mijn vakantie weer stoppen met het slikken van de pil?

Weet jij het antwoord?

/2500

De eenfasepil is het meest gebruikte type anticonceptiepil. Bij dit type bevatten alle pillen in de strip dezelfde hoeveelheid hormonen. Meestal slik je 21 of 22 pillen, gevolgd door een stopweek van 7 of 6 dagen. Om de menstruatie uit te stellen, sla je simpelweg de stopweek over. Begin direct met de volgende strip. Het kan geen kwaad om meerdere malen een stopweek over te slaan, maar je loopt wel het risico dat je tussentijds een bloeding krijgt. Heb je pilstrips met 28 tabletten (waarvan de laatste 6 placebo’s oftewel neppillen zijn) dan sla je de laatste 6 pillen over en ga je vervolgens meteen door met de volgende strip. Door een strip niet helemaal op te maken, vervroeg je je menstruatie. Slik wel altijd minimaal zeven pillen van een strip. Las vervolgens een stopweek in en begin daarna aan de volgende strip. Je mag ook je stopweek inkorten om de volgende ongesteldheid te verschuiven. Maak de stopweek nooit langer, want dan ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100