Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik geen gevoel in mijn benen als ik alcohol drink?

Ik drink af en toe alcohol om een avond te kunnen ontspannen. Daarbij drink ik een paar glazen wodka en neem daarbij 1 a 2 slaapmiddelen in. Oxazepam 50 MG of Seroquel 200 MG. Daardoor lig ik gelijk in bed en zijn al het angst/depressie ff weg. Wat er wel gebeurd waar ik niet op had gerekend is dat het gevoel in mijn benen en voeten verdwijnt. Ik voel dan niks aan mn voeten en benen en kan ze niet bewegen. Daarna val ik in slaap en de volgende dag is alles weer normaal.

Wat gebeurd er hier en kan het kwaad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oxazepam ontspant spieren en maakt suf. Pas op met alcohol: dat kan je nóg suffer maken. Een mogelijke bijwerking is spierzwakte, een krachteloos gevoel in spieren. Seroquel (werkzame stof is quetiapine) kan bewegingsstoornissen veroorzaken, zoals spiertrekkingen, stijve spieren en niet stil kunnen zitten. Alcohol versterkt het versuffende effect van dit medicijn, je kunt dan erg suf worden. Beperk daarom het gebruik van alcohol en drink het liever niet. Alcohol heeft een verdovend effect op het centrale zenuwstelsel. Door bij het drinken van alcohol versuffende medicijnen te slikken wordt die verdoving dubbel versterkt. Je legt zo niet alleen je psychische gevoel maar ook je lichamelijke gevoel lam.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/medicijnen/oxazepam
http://www.apotheek.nl/medicijnen/quetiapine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100