Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het beste medicijn tegen AIDS, tot nu toe?

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
1.1K
tinus1969
2 jaar geleden
Er is niet een beste medicijn; maar zie hier voor allerlei richtlijnen https://www.hiv-monitoring.nl/en/resources/hiv-treatment-guidelines

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Daar is geen antwoord op te geven, dat hangt van de persoon af. Er zijn diverse klassen en combinaties van hiv-remmers beschikbaar. Zo is er voor iedereen geschikte medicatie. Soms is het even zoeken naar welke medicatie het best past.
Hiv-remmers worden altijd gebruikt in combinatie met elkaar. Dit wordt combinatietherapie of HAART (highly active antiretroviral therapy = hoogactieve antiretrovirale therapie) genoemd.
De eerste resultaten van mensen die een nieuw antiretroviraal medicijn gebruiken, Lenacapavir genaamd, zijn veelbelovend. Het langwerkende medicijn bevindt zich nog in de onderzoeksfase, maar als de ontwikkelaars het effectief kunnen combineren met andere medicijnen die ook maar twee keer per jaar hoeven te worden ingenomen, kan het een revolutie teweegbrengen in de hiv-behandeling.
(Lees meer...)
SimonV
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding