Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Grijpt een betablokker nu in op de spier of op de zenuwcellen?

Bisoprolol is als betablokker een medicijn voor hartklachten ed. Maar is dat nou een antagonist voor zenuw of voor spierreceptoren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Betablokker verhinderde de werking van adrenaline op de beta receptoren. Beta-receptoren worden onderverdeeld in twee hoofdtypes: de beta-1 en beta-2 receptoren. Betablokkers werken voornamelijk op de beta-1 receptoren. Deze bevinden zich vooral op de cellen die het hartritme beïnvloeden (de pacemakercellen) en de spiercellen van het hart zelf. Hierdoor veroorzaken betablokkers een daling van het hartritme en verlaging van de bloeddruk.

Bètablokkers: Bètablokkers zorgen ervoor dat het stresshormoon adrenaline zijn werk minder goed kan doen. Bètablokkers worden aan hart- en vaatpatiënten voorgeschreven om het hart te ontlasten. Ook mensen met een hoge bloeddruk krijgen ze vaak voorgeschreven.

Bronnen:
http://www.hartwijzer.nl/Bloeddrukverlagers.php
https://www.hartstichting.nl/medicijnen/be...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100