Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik 'zomaar' stoppen met de angstremmer Xanax (Alprazolam)?

Sinds enkele jaren gebruik ik de angstremmer Xanax (Alprazolam) na constante hyperventilatie, angst- en paniekaanvallen. Dit in een ontzettend moeilijke en turbulente fase in mijn leven, waar ik niet verder op in zal gaan.

Ik gebruik 2x daags 1 mg en hebben me ontzettend goed geholpen bij mijn angst- en paniekaanvallen. Ook de onrust in mijn lijf verdween door dit medicijn vrijwel meteen.

Momenteel is de 'rust' enigszins teruggekeerd in mijn leven en wil ik graag van deze angstremmer af. Doch heb ik gemerkt dat de onrust in mijn lijf weer toeneemt als ik bewust wel eens een pilletje oversla om er langzamerhand tóch van af te kunnen komen.

Mijn huisarts geeft aan dat Xanax, in zoverre niet schadelijk of verslavend is, dat hij me adviseert om deze toch gewoon te blijven gebruiken, als ik me daar prettiger bij voel.

Toch zou ik er graag van af willen maar ben bang dat dit me niet lukt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Xanax is een benzodiazepine en is dus verslavend. Als je stopt loop je risico op ontwenningsverschijnsellen en dat je angstklachten terug keren. Als je wilt stoppen zal ik dit dus zeker in overleg met je behandelaar doen.

Bronnen:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alprazolam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100