Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er echt pillen/capsules die werken tegen rimpels?

Zijn er pillen capsules die rimpels van binneuit tegengaan? Is dit ook onderbouwd in studies of zijn dit allen slechts fabels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Legio, maar de meeste werken niet of nauwelijks, of puur door het smeren zelf. Het is zeker niet "hoe duurder hoe beter". De enige link - waarvan ik niet weet hoe betrouwbaar hij is- die ik kan vinden, is het gebruik van visoliecapsules , dat ook op dieetfora nog wel eens wordt aangeraden (omdat je zo'n rimpelig verkreukeld bekkie krijgt als je veel afvalt na je veertigste ;-) ). Jammer genoeg heeft de dame in kwestie het zowel OP haar huid gesmeerd als ingenomen, dus welke van de twee nu uiteindelijk verantwoordelijk is geweest voor de werking, vermeld dit verhaal niet. http://www.nsmbl.nl/helpt-visolie-tegen-rimpels-deze-vrouw-testte-het/ Veel vette vis eten schijnt trouwens ook prima te helpen, en is in mijn persoonlijke opinie gezonder dan supplementen, maar dat moet ieder voor zich weten natuurlijk. En ook olijfolie, kokosolie en zelfs het eten van citrusvruchten schijnt een werking op je huid te hebben. Maar uiteindelijk werken al die middeltjes natuurlijk alleen maar als je huid al - van binnen of van buiten - ondervoed is ; het is geen toverdrank. Eet je gezond, kom je niet teveel in de zon, krijg je genoeg daglicht en buitenlucht, eet je regelmatig vette vis en andere gezonde vetten, dan zal het effect wel eens gewoon nihil kunnen zijn. Het is aan jezelf of het het proberen waard is.

Bronnen:
http://nl.winesino.com/diet-nutrition/nutr...

Was het maar waar dat dit bestond. Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. Een belangrijke factor is verlies van collageen in de huid door het ouder worden. Collageen is een eiwit dat zorgt voor stevigheid in o.a. de huid. Je zou collageencapsules kunnen slikken, maar dat werkt niet. Eiwitten worden namelijk afgebroken in de maag wanneer je ze inslikt. Collageen wordt versneld afgebroken onder invloed van UV-straling in zonlicht. Veel zonnen zorgt dus voor een snellere huidveroudering. Ook hier is via middelen die je moet innemen niks aan te doen. Er zijn wel kleine onderzoeken dat het gebruik van bepaalde anti-oxidanten, zoals lycopeen uit tomaten, een gunstige invloed heeft op het ontstaan van zonnebrand. Of het ook invloed heeft op huidveroudering is echter nooit onderzocht. Een derde factor is hydratatie van de huid. Wanneer de huid beter is gehydrateerd, ofwel beter van water is voorzien, voelt deze steviger aan en worden rimpels als het ware strakgetrokken. Er zijn geen middelen die van binnenuit werken die ervoor zorgen dat de huid beter gehydrateerd wordt. Door op de huid een vettig laagje te leggen, zoals een creme of zalf, kun je er wel voor zorgen dat de huid minder vocht verliest en dus beter gehydrateerd wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100