Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

De tweede/derde dag van mijn menstruatie ben ik met de pil begonnen. Kan je de negende dag zonder verscheen middelen zwanger worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken begin je weer met de pil slikken als de stopweek voorbij is. Dus zeven dagen. Eerder beginnen met de pil zorgt er niet voor dat je minder beschermt bent dan wanneer je op de juiste tijd begint. Dus als jij gewoon braaf elke dag op dezelfde tijd een pil hebt genomen ben je gewoon net zo beschermt als anders. Bedenk wel dat de pil nooit voor 100% beschermt. Ook eventuele andere medicijnen die je slikt kunnen invloed hebben op de werkzaamheid van de pil. En als je ziek bent (diarree of overgeven) dan kan dit er voor zorgen dat de werkzame stoffen van de pil niet voldoende zijn opgenomen door je lichaam. Let dus altijd goed op je lichaam. Bij twijfel of je voldoende beschermt bent of niet altijd een condoom gebruiken (of geen seks hebben natuurlijk :P)

Wanneer je met de pil begint na de eerste dag van je menstruatie (ook als het de allereerste strip is) ben je meteen beschermd tegen zwangerschap, en is dus geen aanvullend voorbehoedsmiddel nodig. De reden dat ze vaak adviseren om de vijfde dag te beginnen, is omdat je menstruatiepatroon dan niet verstoort raakt ; de onttrekkingsbloeding van de pil begint na de laatste pil na een dag of twee (in je " stopweek") en de zevende dag begin je met de nieuwe strip, dus dan zit je in dat zelfde ' ritme' . Zolang je echter met je eerste strip begint in de week / tien dagen rondom je menstruatie, is hij vanaf de eerste dag veilig. Wellicht is het een goed idee de bijsluiter van de pil eens goed door te lezen, en ook eventueel ander informatiemateriaal dat de arts die hem heeft voorgeschreven je zou moeten hebben gegeven (anders nog even naar vragen). Ook op Internet echter is zo ongeveer alles te vinden wat je moet weten. MOET weten ; over de werking van de pil, de werking van je lichaam, en met welke dingen je rekening moet houden. Het is serieus voorbehoedsmiddel, dat op de juiste manier gebruikt moet worden. Natuurlijk is geen enkel voorbehoedsmiddel -behoudens onthouding - 100 % veilig, maar de veiligheid neemt wel nadrukkelijk af naarmate je slordiger met het middel omgaat en niet weet waar de valkuilen zitten. Alleen al daarom is het belangrijk je even goed in te lezen op deze belangrijke beslissing.

Bronnen:
http://www.allesoverdepil.be/nl/de-pil/hoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100