Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat gebeurt er als je teveel energiepillen slikt?

Ik heb het dan over de energietabletten van de Etos waar Guarana, vitamine B en Giseng in zit. De voorgeschreven dosis is 2 tabletten. Maar wat gebeurt er als je de voorgeschreven dosis overschrijd? Welke negatieve gevolgen zitten daaraan verbonden?

Toegevoegd na 1 minuut:
te veel bedoel ik

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zegt niet precies hoeveel er in zit van de 3 stoffen, maar ik kan per stof wel zeggen wat het geeft als jer er teveel van neemt. Guarana: een teveel aan guarana geeft net zoiets als teveel cafeine: hartkloppingen, trillerig, druk, mogelijk zweten erbij. Niet gezond dus. vitamine B: beetje lastig te vinden, maar vitamine B word afgevoerd door de nieren. Als je er teveel van inneemt kan je lichaam dit niet snel genoeg afvoeren en kun je klachten krijgen. Ik vond dat je dan last kan krijgen van diarree en verwijding van je bloedvaten. Ginseng: teveel ginseng geeft hoofdpijn, slapeloosheid, hartkloppingen, lage bloedsuiker en manische gevoelens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100