Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft de pil uitgevonden?

Deze vraag gaat over de allereerste pil.

Weet jij het antwoord?

/2500

De anticonceptiepil is een Nederlandse uitvinding van de firma Organon uit Oss. De belangrijkste wetenschapper achter deze uitvinding was Max de Winter.

Amerikaanse Feministe Margret Sanger gaf een groot vermogen ( in 1950 ) aan de bioloog Gregory Pincus. Ze had wel het verzoek dit geld in de ontwikkeling van `het ideale anticonceptiemiddel` Het onderzoek duurde zo'n 5 jaar. Die allereerste 'pil' werkte wel maar er waren veel negatieve bijwerkingen aan en ze was ook nog eens te zwaar voorde meeste vrouwen. Ferdinand Peeters ( uit Turnhout ) werkte sinds 59 daarom aan zijn versie van de pil Hij wou vooral een betere dosis van de hormonen erin verwerken. In 61 bracht het Duitse farmabedrijf Schering zijn pil op de markt onder de merknaam Anovlar. De hierbovenvermelde Max De Winter was ook van belang bij dat onderzoek. Dus kennelijk zijn een Amerikaan, een Belg en een Nederlander er een beetje samen voor verantwoordelijk. ( Klinkt een beetje als het begin van een goeie mop )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100