Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Worden slaappillen soms ook als kuur gebruikt?

Ik heb het van de dokter gekregen en moet het elke avond slikken voor 2 weken. En dat mijn lichaam daarna weer beter slaapt zelf. Maar lees overal dat je dit middel niet dagen achter elkaar moet gebruiken (lormetazepam)
Gebeurt dit vaker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja door dit 2 weken te slikken kom je weer in een regelmaat van slapen. Is dus ook een manier het gebruik van slaap tabletten.

Je lichaam gaat wennen aan 2 weken slaapritme door die pillen. Het is beter dat slaappillen kortdurend gebruikt worden omdat je er anders afhankelijk van kan worden. Dus dat je niet meer kan slapen zonder pillen.

Slaapmedicijnen op basis van benzodiazepinen kunnen of alleen maar als kortdurende kuur of incidenteel worden gebruikt. Anders doen ze niets meer dan bijwerkingen en verslaving veroorzaken. Door gewenning verliezen ze na korte tijd continue gebruik hun therapeutische, in dit geval slaapverwekkende werking.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100