Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zou het effect zijn wanneer ik Sipralexa 10 mg naar 15 mg laat verhogen?

Ik gebruik al zeker 2 maanden Sipralexa 10 mg.
Eerst was ik 3 weken begonnen met 5 mg en zo laten verhogen naar 10 mg omdat ik me weer diep in de put voelde en angstig was. Tot nu werkt Sipralexa heel goed bij mij;ik geniet meer dan vroeger,ik gedraag me totaal anders (meer non verbaal als verbaal), weinig angsten.. Ik had 2 maanden geleden altijd zelfmoord gedachten gehad en met antidepressiva is dat steeds weg aan het drijven tot nu heb ik die gedachten nog maar iets minder en ik vraag me af dat ik beter van 10 mg naar 15 mg ga. Welke effecten zou ik kunnen meemaken?Zal ik me beter/slechter voelen wanneer ik het laat verhogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De huisarts kan hier het beste over beslissen. Het effect is sowieso niet 100% te voorspellen. Het verschilt per persoon door gewicht, opname in de darm, enzovoort. Pas op dat je niet medicijnen wilt blijven verhogen, in plaats van de oorzaak waar voor je het slikt aan te gaan pakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100