Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe moet ik Sipralexa en de pil nemen,wanneer ik op vakantie ga?

Ik neem Sipralexa elke morgend tijdens het eten (rond 8u) en de pil om 21u. Ik ga in juli op vakantie en de tijdzone is +6u.Dit is erg verwarrend en vraag nu hierbij wanneer ik die medicijnen kan innemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het meest zuiver zou dan zijn om de sipralexa te nemen om 2 uur 's nachts lokale tijd en de pil om 3 uur 's middags lokale tijd. Met name de 2 uur 's nachts zal wel een probleem zijn. Gelukkig blijft de sipralexa erg lang in je bloed achter. Dit maakt dat je veilig een beetje kan schuiven in inname tijdstip. Een methode zou zijn: 's ochtends thuis innemen om 8uur. Daarna naar je vakantiebestemming en daar de volgende ochtend innemen als je wakker wordt/ bij ontbijt. Het is geen probleem om de inname van de pil ook naar die tijd te verschuiven. Je blijft dan gewoon beschermd en dan vergeet je hem minder makkelijk. Weer thuis kan je de tijdstippen ook veilig weer verschuiven naar je vertrouwde tijdstippen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100