Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werkt de pil nu ik "eerder" ben gestopt?

Ik ben na mijn menstruatie gewoon weer begonnen met de pil slikken, alleen zou mijn volgende menstruatie in mijn excursieweek vallen dus ik heb de pil doorgeslikt. Toen kwam ik erachter dat ik dan volgende week ongesteld zou worden als ik in Italie ben, omdat ik dat niet wil ben ik vorige week gestopt met de pil zodat ik deze week ongesteld zou worden (ik heb dus mijn strip niet volledig afgemaakt) Ben ik nu nog beschermd tegen zwangerschap??

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent weer beschermt als je na je stopweek begint met een nieuwe strip. Wat je daarvoor hebt gedaan maakt dan niet meer uit. Zorg wel dat je op tijd weer begint met de pil, dat je hem altijd op hetzelfde tijdstip inneemt, en uiteraard geen pil overslaat.

Normaal gesproken niet, maar als je de stopweek hiervoor hebt overgeslagen is hij gewoon veilig. Je moet de pil minimaal 21 dagen achtereen slikken en je stopweek mag niet langer zijn dan 7 dagen. Langer dan 21 dagen achtereen slikken of korter dan 7 dagen stoppen, of helemaal niet stoppen, heeft allemaal geen invloed op de werking van de pil als anticonceptie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100