Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

beschermt de pil als je hem na je ongesteldheid neemt in plaats van op de 1e dag?

ik ben net ongesteld geweest en ik heb van mijn huisarts de pil gekregen om de volgende uit te stellen aangezien ik in een maan 8 dagen ongesteld ben dan 15 dagen niet en dan weer 8 dagen wel. nu had ik gehoord dat als ik hem nu neem dat ik dan de ongesteldheid uit stel maar dat die niet meer beschermd tegen zwangerschap, hoe zit dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je voor het eerst gaat beginnen met de pil, dan moet je deze inderdaad innemen op de eerste dag dat je ongesteld wordt. Alleen op die manier gaat de pil werken tegen zwangerschap. Dit heeft te maken met je hormonen, eisprong etc etc.. Natuurlijk kun je de pil innemen na het ongesteld zijn voor de eerste keer maar zal je niet beschermen tegen zwangerschap. Gewoon doen wat de dokter je zegt en het innemen zodra je ongesteld wordt. Dus nog eventjes wachten dan.

Als je voor het eerst aan de pil begint, dan moet je hem de eerste dag van je menstruatie slikken, dan ben je direct beschermd tegen zwangerschap, slik je hem om wat voor reden dan ook, op een andere dag, dan moet je 7 dagen een ander voorbehoedsmiddel (condoom) erbij gebruiken. Na die 7 dagen ben je dan ook beschermd tegen zwangerschap.

Bronnen:
http://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/i...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100