Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wanneer mag ik nou zelf kiezen wanneer ik kan beginnen met het spuiten van insuline?

Sinds 4 maanden is diabetes type 2 bij mij vastgesteld. Ik heb 2 rondes met pillen gehad, maar daar had ik heel veel bijverschijnselen bij. Ik slik die pillen niet meer. Nu heb ik ook COPD gold 2, longemfyseem, en moet helaas regelmatig prednison nemen. Nu heb ik weer een kuurtje prednison, zeer benauwd en de huidige medicatie is niet afdoende, dus weer prednison. Mijn bloedsuiker schoot naar 20,5. De praktijk ondersteuner mailt me dat ik maar 2 tabletten metformine 500 moet nemen, te veel bijverschijnselen.......dan 1 tablet bij het ontbeit. Ik slik die zooi niet meer. Wanneer mag IK besluiten om met spuiten van insuline te beginnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag je niet zelf kiezen; de arts moet dat medisch noodzakelijk vinden. Insuline spuiten is geen wondermiddel maar heeft juist diverse bijwerkingen (zoals verdere gewichtstoename) en is dus een laatste redmiddel bij diabetes type twee. Je kunt beter eerst proberen om bv mee te doen aan een programma als Keer Diabetes Om.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100