Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je op verzoek een Colonscopie ondergaan met alleen Fentanyl?

Vaak is het een combinatie tussen Midazolam (Dormicum) en Fentanyl, maar is een colonscopie zonder Dormicum en alleen de pijnstiller ook mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan, al deze vragen kan je in het voorbereidend gesprek met je behandelaar ter tafel brengen. Je mag dan ook duidelijk uitleggen waarom je het een en ander wel of niet ziet zitten. Een goede arts geeft duidelijk uitleg. Het is jouw lichaam en je hoeft niet alles toe te laten als je bezwaren hebt. Neem een briefje mee met de vragen die je wilt stellen, want als je nerveus bent vergeet je de helft. Ik heb in zulke gevallen altijd zeer positieve gesprekken gevoerd. Soms kan je arts je ook uitleggen waarom het zinvoller is iets anders te doen dan je tevoren in je hoofd had, maar alleen als je er na het gesprek ook helemaal achter kunt staan. Sterkte, het valt allemaal mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100