Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mag je magnesiumhydroxide kauwtabletten oplossen in water?

Ik heb nu magnesiumhydroxide pch kauwtabletten. En ik vind ze zo ontzettend vies.. werken ze even goed als ik ze oplos in water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja,dit maakt geen verschil uit,maar waarschijnlijk zit je dan nog met die slechte smaak.Beter kan je de tabletten gewoon met wat drank binnen slikken,die worden in de maag dan wel opgelost.

De tabletten kunnen het beste eerst goed worden gekauwd, dan worden doorgeslikt met 1 glas water. Als u een dosis vergeten bent in te nemen, neem dan alsnog een dosis in. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit zijn citaten uit de bijsluiter. Het wordt voorgeschreven bij de volgende klachten: - bij brandend maagzuur - bij irritatie van de slokdarm - bij maag- of darmzweer - bij irritatie van de maagwand (gastritis) Verander de aangegeven toediening niet uit jezelf, doe dit alleen in overleg met je arts of apotheker. Het kan dat je door het middel in zijn geheel door te slikken vervelende klachten krijgt, of doordat de tablet te groot is om in 1 keer door te slikken en deze gebroken moet worden hiervoor, je deeltjes kwijtraakt, waardoor je mogelijk niet voldoende hiervan binnenkrijgt. Vraag het dus aan je arts of apotheker, grote kans dat dit middel ook bestaat in een andere toedieningsvorm.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h52077.pdf

Magnesiumhydroxide lost niet op in water. Als je ze in water (of een waterige vloeistof, bv vruchtensap) brengt zullen ze naar enige tijd uiteenvallen in magnesiumhydroxide-poeder, Er ontstaat dan wat men noemt een suspensie ( = deeltjes fijn verdeeld, maar niet opgelost in een vloeistof) Die suspensie kun je opdrinken en die werkt even goed als de gekauwde tabletten

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Magnesium_hydroxide

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100