Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer kan ik beginnen met doxycycline kuur?

Hallo,

Vanwege acne op mijn gezicht en rug heb ik het medicijn doxycycline voorgeschreven gekregen. In de bijsluiter staat dat dit medicijn overgevoeligheid voor zon veroorzaakt. Nu vraag ik mij daarom af of ik vandaag al kan beginnen met die kuur of dat het slimmer is om te wachten tot de herfst/winter, aangezien de zon dan minder aanwezig is. Iemand advies?

Alvast bedankt!
Robert

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet de bedoeling dat je je teveel blootstelt aan de zon, net als bij andere antibiotica. dus als je van plan bent naar de zonnenbank te gaan vandaag of naar het strand zou ik even wachten. En anders kun je gewoon naar buiten hoor. Om het veilig te spelen kun je een petje opzetten. Toegevoegd na 1 minuut: Even voro de duidelijkheid: Als je morgen begint en het is over een week mooi weer kun je ook niet ineens stoppen. Het is een waarschuwing. Je kan er bijvoorbeeld lichte pigmentvlekjes van krijgen als je jezelf te lang blootstelt aan de zon. Je kan wel gewopon naar buiten en je hoeft je niet op te sluiten. Zorg gewoon ervoor dat je de scahuw opzioekt als je buiten bent en niet direct in de zon gaat staan.

Ik slik al 2 maanden antibiotica en niemand heeft mij iets gezegd over uit de zon blijven. Ik merk wel als het erg warm is, dat ik dan na een kwartiertje vanzelf uit de zon ga, maar verder heb ik helemaal nergens last van. Dus Robert, begin zo snel mogelijk met de kuur, des te eerder ben je van je puistjes af.

Het gaat erom dat je niet te lang in de zon gaat zitten. Normaal over straat lopen is geen probleem. Je kan nu gewoon starten, en het medicijn innemen zoals het staat aangegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100