Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan tramadol met ibuprofen worden ingenomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan,zelf gebruik ik er paracetemol bij op advies van mijn h.a. Maar iedereen is anders,ik zou toch even een belletje naar de huis arts doen voor de zekerheid.

Er is geen significante interactie tussen geneesmiddel tramadol (Ultram) en ibuprofen. In feite combineren de twee kan gunstig zijn. Bijvoorbeeld omdat ibuprofen helpt met ontsteking, kan het nuttig zijn om tramadol te nemen voor pijn en ibuprofen voor ontstekingen in situaties zoals verwondingen.

Bronnen:
http://pain.emedtv.com/tramadol/tramadol-a...

Ik mocht het enkel slikken met paracetamol. Misschien was dat omdat het anders heftig is voor de maag.

Als je snel een geïrriteerd maagslijmvlies hebt zou ik ze biet samen nemen. Kan in ernstige gevallen maagslijmvlies ontsteking of zelfs maagbloeding veroorzaken maar misschien heb jij gewoon een sterke maag en er geen last van. Ik mag bv geen ibuprofen, naproxen, diclophenac, etc. Alleen paracetamol en kreeg tramadol via dagelijks infuus tijdens hernia.

Ibufrofen is een bekende pijnstiller, herkenbaar aan de felroze kleur van de pillen. Ibuprofen heeft een pijnstillende maar ook een spier ontspannende werking. Het wordt ook een ontstekingsremmer genoemd en het is tevens een koorts verlagend middel. Ibuprofen wordt vaak geslikt door mensen met pijnen aan de spieren en de gewrichten. Ibuprofen is scherp voor de maag en verhoogt de kans op maagbloedingen. De tabletten moeten daarom steeds op een volle maag worden ingenomen. Ibuprofen kwam in 2005 negatief in het nieuws omdat een studie zou hebben aangetoond dat mensen die Ibuprofen langdurig gebruiken, meer kans op een hartinfarct zouden hebben. Latere studies konden dit verband niet overtuigend vaststellen. Weer andere onderzoeken toonden aan dat de kans op hartfalen wel degelijk toeneemt, en ook dat gebruik van Ibuprofen in lage dosering, de ziekte van Alzheimer zou kunnen voorkomen. Ibuprofen vermindert de werking van sommige andere medicijnen, zoals bijvoorbeeld vochtafdrijvende medicatie. Mensen met hart en vaat ziekten, hoge bloeddruk en vocht vasthouden, moeten ook altijd overleggen met hun arts of ze Ibuprofen mogen gebruiken. (Het is altijd af te raden om medicijnen te gebruiken zonder overleg met uw arts.) Ook zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat er aanwijzingen zijn dat Ibuprofen, net als alle NSAID’s, de ziekte van Parkinson helpt voorkomen. Ibuprofen kan ook allergische reacties veroorzaken en ook kan benauwdheid optreden. U moet dan altijd stoppen met gebruik en overleggen met een arts. Stop altijd met Ibuprofen als u last heeft van kortademigheid, en ook bij maagklachten. erectiononline.pillathand.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100