Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoelang is de werking van lidocainecreme?

ik ga een tatto zetten ma doet veel pijn dus heb ik verdovings creme gehaald, alleen ik weet niet hoelang de verdoving werkt en is wel belangerijk om te weten!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is van nogal wat factoren afhankelijk, oa de hoeveelheid die u gebruikt, hoe groot het te verdoven gebied is, hoelang u het laat intrekken. Ook de hoeveelheid spanning die u vooraf en tijdens het tatoeëren ervaart is van invloed. Ik zou zeggen dat een uurtje een reële periode is; in optimale omstandigheden misschien twee.

De meest geschikte creme met lidocaine (en prilocaine) is Emla. Onder occlusie werkt dat na ca. 1 uur en de werking zal enige uren aanhouden en dan langzaam afnemen Het is niet vrij verkrijgbaar, zie het artikel over tatto Bij andere zalven met lidocaine kan, afhankelijk van de basis waarin de lidocaine is verwerkt de werking eerder/later beginnen en langer/korter duren U zou het beste een paar dagen tevoren het op een proefplek kunnen toepassen om te zien of het aan de verwachting voldoet.

Bronnen:
http://www.fk.cvz.nl/preparaatteksten/l/li...
http://www.tesnelklaarkomen.eu/verdovende-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100