Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je paracetamol slikken met bier ipv water en bij hoeveel tabletten is dat schadelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen die overmatig alcohol gebruiken hebben door paracetamol meer kans op leverbeschadiging. Normaal gebruik van alcohol is geen probleem. Maar niet in combinatie met het slikken. Paracetamol werkt het snelst als je het op een lege maag inneemt. Nuchter, dus. Met een glas water, gewoon kraanwater. Het is heel onverstandig om daar alcohol bij te gebruiken. Hou je aan de doseringen in de bijsluiter: bij een overdosis kan jouw lever ernstig en blijvend beschadigen.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Medische_informatie...

Als je gewoon gezond bent dan kan dat. Bier bestaat immers voor 95% uit water. Per dag mag 6-8 tabletten van 500mg innemen. Die kun alle met bier innemen omdat er geen wisselwerking bestaat tussen bier en N-(4-hydroxyphenyl)acetamide, de werkzame stof in paracetamol. Ben je een zware drinker, dat wil zeggen is er sprake van leverbeschadiging door chronisch alcohol misbruik, dan mag paracetamol alleen onder medisch toezicht met verlaagde concentratie worden ingenomen.

Bronnen:
http://de.wikipedia.org/wiki/Paracetamol#G...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100