Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er buiten paracetamol meer pijnstillers die je kunt breken?

Ik ben erg slecht in pillen slikken (Ibuprofen lukt bijvoorbeeld al niet) en Paracetamol is soms toch niet sterk genoeg. Zijn er sterkere pijnstillers die ik veilig kan breken of kan oplossen in water bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, breken niet, Naproxen, ibuprofen en Diclofenac mogen niet gebroken worden. Zeker medicijnen met een coating mag je niet breken. Er zijn wel oplossingen voor je probleem. Zetpillen, kauwtabletten, poeders die je op moet lossen of bruistabletten. Maar ook de pijnstillers voor kinderen, kun je nemen en aanpassen aan het aantal mg voor volwassenen. Paracetamol is wel de veiligste pijnstiller, met de minste bijwerkingen. Hou je wel aan de maximale dagelijkse dosering van de pijnstiller die je kiest en lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Hou er wel rekening mee, dat veelvuldig gebruik van pijnstillers, juist pijn (vooral hoofdpijn) kan veroorzaken. Ibuprofen bruis (Brufen) http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Brufen.aspx?mId=10704&rId=379 Rizatriptan tegen migraine bestaat in smelttablet http://www.hoofdpijncentra.nl/hoofdpijn/nieuwsbrief/archief/11jun/wetenschap.php Je vermeldt niet waarom je deze pijnstillers gebruikt, het is raadzaam om bij langdurig of terugkomende pijn, je huisarts te raadplegen. Slik pijnstillers niet langer dan 10 dagen achtereen zonder advies van je huisarts, ook de zelfzorggeneesmiddelen niet.

Bronnen:
http://goede-pillen-slechte-pillen.blogspo...
http://www.ingelicht.be/paracetamol-vergel...

Aspirine® kun je behalve breken ook oplossen in water. Het valt makkelijk uit elkaar en is smaakloos. Moet je wel de echte van Bayer nemen want de imitatie is bitter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100