Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke stofverschillen zitten er in de epipen en de anapen?

Mijn apotheker vertelde mij dat ik specifiek de anapen moest geleverd krijgen. Dit had de specialist er opgezet toen de tijd.

Om dat er problemen met deze pennen zijn vroeg ik over te stappen naar een ander merk, mevrouw dat mag u niet de precieze rede kon ze niet vertellen.

Waarschijnlijk zit er een vulstof in de epipen waar u niet tegen kan.

Wat zijn de verschillen dus in stoffen in de anapen en de epipen buiten de houdbaarheid?

Welke gestudeerde kan mij dit vertellen.
Kan het mijn specialist niet vragen omdat ik daar niet meer onder behandeling sta.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In beide pennen zit adrenaline alleen wordt op de site van de anapen niet specifiek adrenaline als werkzame stof vermeld, maar epinefrine. In de medische encyclopedie staat bij epinefrine ook = adrenaline. In hoeverre er verschil is moet een deskundige zeggen. EpiPen De werkzame stof in EpiPen is adrenaline. Adrenaline is een lichaamseigen stof die vaatvernauwend werkt. Artsen schrijven het voor om te gebruiken bij een levensbedreigende acute allergie. AnaPen Bijsluiter geneesmiddel: AnaPen Met of zonder recept? Recept-medicijn Dit medicijn is uitsluitend op recept verkrijgbaar (= UR-geneesmiddel). Registratienummer (RVG-nummer) RVG 31435-6 RVG 108932 Werkzame stof Epinefrine (= adrenaline) Beide pennen hebben dus adrenaline als werkzame stof. Eventuele verschillen in werkzame stof, is een vraag die je specialist of apotheker natuurlijk moet beantwoorden. Maar omdat je daar blijkbaar niet uitkomt kun je je vraag voorleggen aan een apotheker op de apothekerssite. Zie link

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/Stel_een_vraag_aan_...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100