Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Het prikken (fraxiparine) gaat stroef, wat kan ik doen?

Tijdens het prikken heb ik moeite de naald erin te krijgen.. Hoe kan dat? Moet je de huidplooi goed vastpakken of juist losjes? Prik ik te dicht bij mijn navel? Ik kwam er vandaag letterlijk niet doorheen bij de eerste poging..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het prikken van Fraxiparine moet subcutaan, dus onder de huid gebeuren. De voorgevulde spuitjes hebben een naaldje dat hieraan is aangepast, het kan eigenlijk niet fout gaan. Neem een huidplooi op, het beste iets aan de zijkant van de buik. en steek de naald er dan in één keer loodrecht in, tot de hele naald erin zit. Het beste gaat dat door het heel snel te doen., alsof je een dart-pijltje gooit. Als je erg dicht bij de navel prikt, kan het moeilijker zijn, hier is meer bindweefsel, en minder onderhuids vetweefsel Dat prikt moeilijker. Prik dus liefst een eindje van de navel af. Je kan het beste steeds een (iets) ander plekje kiezen om te prikken: er kan op de prikplek een bloeduitstorting ontstaan, die de volgende keer het prikken lastiger maakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100