Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je moe zijn van antibiothica?

Ik heb in mijn leven al eens vaker een antibiothicakuur gehad voor blaasontsteking. Maar ik merkte nooit iets van moeheid. Nu heb ik een ontsteking in de linkerborst en heb daar een kuur voor gekregen. De kuur is op nu en het heeft wel geholpen al is het nog niet helemaal weg. Maar ik zie wel dat het aan het genezen is.

maar ik kon niet eens goed meedoen met sport zo moe als ik me voelde. Mijn immuumsysteem is slechter geworden in de overgang, Ik ben nu bijna 59. Komt het daardoor?
Of ligt het aan het soort van antibiothica?
En hoe kom ik aan borstontsteking? Ik zie op internet dat moeders die borstvoeding geven dat krijgen, maar hoe kom ik in hemelsnaam aan die ontsteking? Kun je zoiets oplopen in de stoomcabine van de sportschool?

De dokter kan mij ook niet zeggen hoe ik eraan kom.

Gonna

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor dat kan. Antibiotica kunnen vermoeidheid geven. Maar ook de infectie zelf, het lichaam moet immers (weliswaar geholpen door antibiotica) de infectie bestrijden. Roken lijkt een factor te zijn bij vrouwen die geen borstvoeding geven. Maar meestal is er geen duidelijke oorzaak. Meeste infecties komen vanaf de huid. Dus mogelijk gewoon pech, of klein wondje/beschadiging gehad? Hou de ontwikkeling goed in de gaten, of nog liever laat arts controleren of de ontsteking voldoende is bestreden. In het geval van periductale borstontsteking, dus bij vrouwen die geen borstvoeding geven, word je met antibiotica behandeld. Als de melkgang onder de tepel beschadigd is, is de kans groot dat de ontsteking terugkomt. Als bij iemand steeds opnieuw een ontsteking optreedt, kan het noodzakelijk zijn de aangetaste melkgang(en) operatief weg te nemen. Zie in de link hieronder voor informatie.

Bronnen:
http://www.medicinfo.nl/%7B4998d179-ae1b-4...

Je kunt van 1001 en meer zaken moe zijn/worden. Dus ik zou het zeker niet koppelen met 1 dingetje waar jij aan moet denken. Het antwoord is: Dat ZOU kunnen, maar hoeft niet. Je kunt ook erg gestressed zijn, of te weinig slaap hebben, of, of, of... Het is wel een feit, dat jij denkt dat het aan antibiotica ligt, dus zolang jij die moet slikken ervaar je een mate van stress dat de moeheid daar vandaan komt. Dit wordt alleen maar sterker en sterker, hoe langer jij aan die medicijnen moet blijven. Tot grote wanhoop, en dat is natuurlijk een en al stress. Wellicht heb je nog andere zorgen?

Ja dat kan. Lang verhaal o.a. over darmflora en ook immuunsysteem, maar dat is vooral op de iets langere termijn. Je ontsteking is nog niet weg, dat houdt in dat je op dit moment ziek bent en daar kan je behoorlijk moe van worden. Het is logischer de moeheid aan de ontsteking toe te wijzen dan aan iets anders. Hoe je er aan komt? Daar kom je niet meer achter, maakt ook niet uit als het niet meer terugkomt als het over is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100