Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoeveel mg oxazepam moet je innemen wil je dezelfde dosis krijgen als je 10 mg diazepam inneemt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

10mg diazepam is 20 mg oxazepam. De eerste blijft minstens 20 uur in je bloed zitten, de laatste is al na 15 uur uit je bloed. Omdat Oxa korter werkt en lichter is schrijven artsen liever dat voor. Dia wordt daarentegen vaak gebruikt om af te kicken van benzo's omdat je dat minder vaak hoeft te slikken en het dus eerder uit je systeem is (geestelijke afhankelijkheid). Ipv elke nacht 40 mg oxazepam zou je om de nacht 20 mg diazepam slikken. Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

Bronnen:
www.non-benzodiazepines.org

Dezelfde hoeveelheid (ook 10 mg dus), alleen oxazepam is sneller uitgewerkt, maakt minder afhankelijk en er treedt minder verslaving op dan bij - het eigenlijk wat ouderwetse - diazepam. Voor exact de zelfde resultaten zul je dus vaker een oxazepam moeten nemen. Elke paar uur een ofzo. Beter is die troep helemaal te laten staan ; het wekt toch maar tijdelijk, maar je zit er wel zo aan vast. Bespreek het heel goed met je huisarts.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diazepam
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oxazepam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100