Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe snel werkt ibuprofen, hoe ver van te voren in nemen bij plaatsen spiraaltje?

Ik ga binnenkort naar de huisarts om een spiraaltje te laten plaatsen.

Hij zei dit ik ga daar nogal bezig.
Neem maar voor de tijd 800mg (2x 400mg ibuprofen)
Hij gaf alleen aan dat ik dit echt moest doen anders zou het heel onprettig zijn. Maar niet hoe lang van te voren.

Ik moet er 11 uur zijn, wat is dan de beste tijd om de ibuprofen te nemen, inverband met een goede pijnstilling dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het werkt na een half tot 1 uur, is na ongeveer 8 uur uitgewerkt, ibuprofen met vertraagde afgifte werkt na 2 tot 3 uur, maar de werking houdt wel 12 uur aan. Toegevoegd na 1 minuut: www.apotheek.nl/Medische_informatie/.../Ibuprofen.aspx?mId...

Half uur van te voren!

Ik heb zelf ook een spiraaltje laten plaatsen. Bij mij zei de huisarts een uur van tevoren. Dan weet je zeker dat het goed ingewerkt is. Overigens kreeg ik 2x 600 mg (1 voor vooraf en 1 voor achteraf).

Op een lege maag werkt zo'n pijnstiller al na een kwartier of zo. Op een volle maag duurt het iets langer. Een half uur zou voldoende moeten zijn in de praktijk.

Mijn eigen ervaring met het plaatsen van een spiraaltje was best wel pijnlijk. De Ibuprofen helpt wel iets, maar het blijft onprettig. Het beste is om een avond van te voren 1 in te nemen en dan een uur van te voren nog 2, dan helpt kan het medicijn het beste zijn werk toen en heb je het minste last bij het inbrengen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100