Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

de pil vergeten, wat nu?

ik heb de yazz 24+4 pil en ben hem gisteravond vergeten te pakken, kwam er om 1 uur vanmiddag pas achter en dus langer als 12 uur geleden, en ben hem in de laatste week vergeten, wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

De laatste 4 tabletten op de vierde rij van de strip zijn de placebotabletten. Als je één van deze tabletten vergeet, heeft dit geen invloed op de betrouwbaarheid van Yaz 24+4. Gooi de vergeten placebotablet weg. Als je een lichtroze, werkzame tablet (tabletten 1-24 van je strip) vergeet, moet je het volgende doen: De bescherming tegen zwangerschap kan verminderd zijn. Je kunt uit twee mogelijkheden kiezen: 1. Neem de vergeten tablet in zodra je eraan denkt, ook als dat betekent dat je twee tabletten op hetzelfde moment moet innemen. Neem de volgende tabletten weer op het gebruikelijke tijdstip in. In plaats van de witte placebotabletten uit deze strip in te nemen, gooi je ze weg en begin je met de volgende strip (startdag is een andere dag). Zeer waarschijnlijk krijg je aan het eind van de tweede strip een menstruatie (onttrekkingsbloeding), terwijl je de witte placebotabletten inneemt, maar je kunt last krijgen van spotting (bloeddruppels of -vlekjes) of een doorbraakbloeding tijdens de tweede strip. 2. Je kunt ook stoppen met de werkzame, lichtroze tabletten en direct verder gaan met de 4 witte placebotabletten (noteer vóór je met deze placebotabletten begint, de dag waarop je de tablet bent vergeten). Als je op je vaste startdag met een nieuwe strip wilt beginnen, kun je de placebotabletten minder dan 4 dagen innemen. Als je één van deze twee adviezen opvolgt, blijf je beschermd tegen zwangerschap. Als je één van de tabletten in een strip bent vergeten en je geen bloeding krijgt tijdens de eerstvolgende placebodagen, kan dit betekenen dat je zwanger bent. Je moet contact opnemen met je arts voordat je aan de volgende strip begint.

Bronnen:
http://www.yaz24plus4.nl/pil-vergeten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100