Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn de gevolgen van teveel afslankpillen?

Hoi allemaal,

Ik heb een vriendin en die gebruikt afslankpillen van de kruidvat (eigen merk). Maar, volgensmij neemt ze echt veel meer van die pilletjes dan dat goed zou zijn, dus mijn vraag is wat de bijwerkingen zijn en/of wat er zou kunnen gebeuren als je een overdosis dieetpillen neemt (van de pillen van kruidvat). Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe is er van geen enkele stof die in die pillen zit (ik ga dan even uit van de CLA capsules) bewezen dat ze helpen bij afslanken. Dat blijkt uit verschillende meta-analyses gedaan naar de functie van CLA en van EGCG (het groene thee extract). Het enige wat ik heb kunnen vinden over de negatieve effecten is dat in lage doseringen CLA een negatief effect kan hebben op cholesterol gehalte. Maar dat is niet iets waar je je op jonge leeftijd super veel zorgen om moet maken (zeker niet omdat ik uit je verhaal proef dat ze niet eens zo heel dik is).

dat betekent waarschijnlijk dat ze een eetstoornis heeft, en gevolg van die pillen dat ze heel haar stofwisseling om zeep helpt. Ook al zou ze je gezegd hebben niets aan haar of jouw ouders te vertellen. Doe dit wel. Dat is heel belangrijk omdat ze geholpen moet worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100