Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het mogelijk om aan medicatie zonder recept te komen?

Ik vraag mij af of het mogelijk is om in groningen of omgeving, mogelijk is om aan medicatie zonder recept te komen?
Ik ben benieuwd of iemand daar het antwoord op heeft?

Groeten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor medicatie op recept altijd nodig! Heb je het nu nodig en je kunt niet zonder, neem even contact op met de huisartsenpost. Deze kunnen voorschrijven als het nodig is en dan kun je dat bij apotheek van dienst of ziekenhuis apotheek ophalen. Zonder recept.. Op elke winkelcentrum is meestal Een kruitvat of iets vergelijkbaars te vinden..

Het is mogelijk alleen hangt het er vanaf wat voor soort medicatie dat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld paracetamol dan kun je dit gewoon ophalen. Voor sommige dingen moet de dokter een recept voorschrijven en voor sommige niet. Het beste kunt u zich even informeren bij de apotheek.

Ja, dat is zeker mogelijk. Sommige mensen "misbruiken" medicatie en er is dan ook een heuse handel in diverse medicatie. Het is op deze manier wel strafbaar, dus op een legale manier zul je toch een recept moeten hebben ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100