Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe heten paracetamol en ibuprofen in Oostenrijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals anderen al opmerken: zolang je de stofnamen van een middel aanhoudt en niet een Nederlandse merknaam gebruikt, vind je bij een apotheker of drogist altijd wel wat je zoekt. Voor paracetamol geldt als enige uitzondering dat ze dat in Noord-Amerika kennen als acetaminophen, hoewel waarschijnlijk de meeste mensen daar het beter kennen onder de bekende merknaam Tylenol. Dus een apotheker of drogist zal je ongetwijfeld aan good ol' paracetamol of ibuprofen kunnen helpen, maar een verkoopster zonder kennis van medicijnen kent niet elk middel, en in sommige landen wordt bepaalde medicatie eigenlijk alleen maar onder merknamen verkocht. Dan kan het handig zijn om wat lokaal bekende merknamen te kennen, wat natuurlijk ook handig is als je zelf in een winkel probeert te vinden wat je zoekt. Bekende merknamen voor paracetamol zijn in Oostenrijk zijn: -Mexalen -Momentum (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_paracetamol_brand_names) Bekende merknamen voor ibuprofen in Oostenrijk zijn: -Aktren -Brufen -Dismenol -Dolgit -Dolofort -Ibumetin -Kratalgin -Nureflex -Nurofen -Ratiodolor (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ibuprofen_brand_names)

Paracetamol und Ibuprofen. http://de.wikipedia.org/wiki/Paracetamol http://de.wikipedia.org/wiki/Ibuprofen

Hetzelfde !! Dat zijn namen van een werkzame stof . Alleen de uitspraak zal anders zijn in het Duits Oostenrijks . En andere merknamen .

Paracetamol en Ibunin (in Duitsland is het wel Ibuprofen)

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h101773.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100